Terugroepactie IRBESARTAN, LOSARTAN en VALSARTAN – Apotheek Spoorlaan – Capelle aan Den IJssel,Schollevaar

Apotheek Spoorlaan

Spoorlaan 20a 2908BG Capelle aan Den IJssel,Schollevaar Tel:010 450 65 55 Fax:010 451 77 08

Terugroepactie IRBESARTAN, LOSARTAN en VALSARTAN

Op 13 juli 2021 is in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten tot een terugroepactie van medicijnen met irbesartan, losartan of valsartan. In sommige partijen is een onzuiverheid aangetroffen die er niet in hoort: AZBT. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend.

Om welke producten gaat de terugroepactie?
De terugroepactie gaat over medicijnen met irbesartan, losartan of valsartan. Niet alle partijen bevatten de onzuiverheid. Apotheken kunnen dat controleren aan de hand van het batchnummer. Alle gebruikers van deze medicijnen worden door hun apotheek geïnformeerd.

Gebruikt u een medicijn met irbesartan, losartan of valsartan?
Breng het medicijn terug naar de apotheek of neem contact met ons op. We controleren dan samen met u of er een partij met de onzuiverheid bij zit. Als dat zo is, zoeken we samen met u en uw arts naar een veilig vervangend medicijn. Stop in ieder geval niet zonder overleg. Dat kan gevaarlijk zijn.

Meer informatie
Voor vragen over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de apotheek middels een e-consult via MijnGezondheid.net of via telefoonnummer 010-4506555 (ma t/m vr 08.00-17.30 uur). Daarnaast heeft de IGJ een nieuwsbericht en antwoorden op veel gestelde vragen over deze terugroepactie gepubliceerd. Op die website kunt u ook zelf het batchnummer controleren.

Publicatiedatum: 13-07-2021


« Terug naar het overzicht